Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kubusiowy budyń

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok typu Kubuś 500 ml
budyń śmietankowy 1 opakowanie
biszkopty okrągłe 24 sztuki
śmietana 30% 150 ml
śmietan fix
cukier puder 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kubusiowy budyń

1. Odlewamy pół szklanki soku, aby rozpuścić w nim budyń.
2. Sok marchewkowy wlewamy do rondelka, zagotowujemy. (jeżeli jest bez dodatku cukru to należy dodać jeszcze ok 2 łyżeczek).
3. Dodajemy rozpuszczony budyń, gotujemy aż zgęstnieje.
4. Przygotowujemy bitą śmietanę: miksujemy śmietankęz cucrem i śmietan fixem.
5. Do 4 pucharków układamy biszkopty, zalewamy masą budyniową, odstawiamy do ostygnięcia, dekorujemy bitą śmietaną. Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 21.08.2012 13:46
smakowicie podane ,idealne dla dzieciaczków...
Agiatis 05.05.2012 07:47
Fajny pomysł z tym Kubusiem. Dzieciaki będą zadowolone:)
Agnik 24.09.2011 13:37
super
polly66 15.05.2011 09:56
Wow!
IlonaAlbertos 09.04.2011 21:52
Szybki w przygotowaniu i smaczny deser.
Magdalena/26Mooi 22.02.2011 21:34
super ten pomysł z kubusiem;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak