Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto imbirowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 15 dag
mąka 15 dag
cukier puder 20 dag
czekolada gorzka 20 dag
Imbir mielony Prymat 8 dag
żółtko jajek 7 szt
orzechy arachidowe 5 dag
aromat migdałowy 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto imbirowe

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Z imbiru i połowy cukru ugotować syrop. Resztę cukru pudru z żółtkami utrzeć wlewając gorący syrop. Następnie dodać masło, rozpuszczoną czekoladę, orzechy, mąkę i aromat, dokładnie wymieszać. Wyłożyć do przygotowanej formy, piec w temp 170 stopni około 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 29.05.2013 11:28
musi mieć ciekawy smak
IlonaAlbertos 05.09.2012 22:47
Na pewno bardzo smaczne i pachnące.
mirosława4 10.12.2011 19:49
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak