Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety z mięsa mielonego

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 400 g
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
czosnek 2 ząbek
sól
pieprz
masło 2 łyżka
papryka czerwona 1/2
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety z mięsa mielonego

Mięso dokładnie wymieszać z jajkiem i tartą bułką czosnek obrać i wcisnąć do mięsa, dodać sól, pieprz i paprykę do smaku, następnie z mięsa uformować pulpety. Na patelni rozgrzać masło i smażyć pulpety. Paprykę obrać usunąć nasiona i pokroić w paski, na chwilę zanurzyć we wrzątku,paski papryki umocować za pomocą wykałaczek na pulpetach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 29.11.2012 21:34
Pyszne
Wacław 04.09.2012 10:04
bardzo lubimy
Seba 01.01.2012 14:02
pycha
Wafelek2601 14.09.2011 09:13
pyszne
Monika193
Monika193 04.06.2011 10:11
smaczne
Krystyna32 18.05.2011 08:43
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak