Sposób przygotowania

W garnku rozpuszczamy margaryny, następnie dodajemy 2 szklanki cukru.
Kakao rozpuszczamy w wodzie i dodajemy do roztopionej margaryny. Gotujemy na małym ogniu, ciągle mieszając, żeby cukier się dobrze rozpuścił.
Następnie zdejmujemy z ognia i dodajemy mleko w proszku. Dokładnie i energicznie mieszamy, tak żeby powstała jednolita masa bez grudek.
Lekko studzimy i smarujemy nią wafle.
Następnie dobrze dociskamy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    pycha
  • 1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Apetycznie wyglądają!
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    takie domowe wafle są pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !