Sposób przygotowania

Białka oddzielam od żółtek. Białka ubijam z dodatkiem cukru. Następnie do ubitych białek dodaję mąke, proszek do pieczenia, wodę i 3 żółtka. Ciasto wlewam do formy ( 40x 25 cm, lub 40x30 cm)wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę około 17 minut w temperaturze 200 C. Po upieczeniu biszkopta od razu wyjmuje go z formy(łapiąc za papier do pieczenia). Odrywam papier i roluje biszkopt za pomocą ściereczki. W takiej pozycji zostawiam zrolowany biszkopt, aby ostygł. W międzyczasie przyrządzam krem zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gdy rolada ostygnie delikatnie ją rozwijam i smaruje kremem. Po zużyciu kremu ponownie zwijam roladę, układam tak aby widoczne łączenie było pod spodem. pozostałością kremu dekoruje wierzch rolady, a po środku posypuje odrobiną kakao. Wkładam do lodówki na kilka godzin.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !