Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielona fasolka szparagowa polana tartą bułką z masłem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szparagowa zielona, dowolna ilość
sól do smaku
woda
Bułka tarta klasyczna Prymat do smaku
masło do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zielona fasolka szparagowa polana tartą bułką z masłem

Fasolkę umyć i obciąć końcówki. Pokroić na mniejsze części. Do garnka wlać wody, posolić ją. Do wrzącej wody dodać fasolkę szparagową. Gotować, aż będzie miękka. W międzyczasie na patelni ropuścić masło, dodać do tego bułkę tartą i wszystko ze sobą połączyć. Miękką fasolkę odsączyć z nadmiaru wody i posypać bułką tartą z masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 21.12.2011 23:17
uwielbiam taką szparagówkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak