Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka nadziewany wątróbką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety z kurczaka 6 szt
wątróbka drobiowa 15 dag
jaja 2 szt
masło 5 dag
śmietana 1 łyżka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
mąka 3 łyżki
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
kajzerka 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka nadziewany wątróbką

Filety z kurczaka umyć, w każdym filecie naciąć kieszeń. Mięso natrzeć rozgniecionym czosnkiem, solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać masło, dodać posiekana cebulkę i oczyszczona wątróbkę, chwilę poddusić. Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. W maszynce zmielić wątróbkę wraz z bułką i cebulą, dodać żółtka, sól, pieprz, gałkę muszkatołową, śmietanę i ubitą pianę z białek, wymieszać. Wycięte otwory w mięsie napełniać farszem, spiąć wykałaczkami, obtoczyć w mące i smażyć na tłuszczu z obu stron. Włożyć do nagrzanego piekarnika i dopiekać przez 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 09.07.2012 22:02
Apetycznie się zapowiada.
jeta72 31.05.2011 09:15
pomysłowe;)
Ania67 04.04.2011 22:43
fajny pomysl

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak