Sposób przygotowania

Filety z kurczaka umyć, w każdym filecie naciąć kieszeń. Mięso natrzeć rozgniecionym czosnkiem, solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać masło, dodać posiekana cebulkę i oczyszczona wątróbkę, chwilę poddusić. Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. W maszynce zmielić wątróbkę wraz z bułką i cebulą, dodać żółtka, sól, pieprz, gałkę muszkatołową, śmietanę i ubitą pianę z białek, wymieszać. Wycięte otwory w mięsie napełniać farszem, spiąć wykałaczkami, obtoczyć w mące i smażyć na tłuszczu z obu stron. Włożyć do nagrzanego piekarnika i dopiekać przez 15 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    fajny pomysl
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pomysłowe;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Apetycznie się zapowiada.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !