Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sardynki w cieście piwnym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól 1/2 łyżeczki
mąka 1/2 szkl
limonka 1 szt
olej do smażenia 4 szkl
piwo jasne 1/2 szkl
sardynki 2 (w oliwie)

Przepis i sposób przygotowania na: Sardynki w cieście piwnym

Wymieszać mąkę z solą i piwem. Sardynki osączyć , limonkę pokroić na 8 cząstek. W rondlu rozgrzać olej. Sardynki moczyć w przygotowanym cieście (należy trzymać je za główki, bo inaczej się połamią), a potem wrzucać do gorącego oleju. Smażyć na złoty kolor (2-3) min. Wyjmować łyżką cedzakową na papierowe ręczniki, aby osączyć nadmiar tłuszczu. Do oleju po skończeniu pieczenia rybek wrzucić na 1/2 min. cząstki limonki. Wyjąc , osączyć i podawać do rybek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 07.07.2011 20:47
sardynki są bardzo zdrowe, z piwem będą jeszcze zdrowsze :o)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak