Sposób przygotowania

Flaki oczyścić, włożyć do garnka, zalać wrzącą wodą, dodać sok z cytryny i gotować 15 minut, odcedzić. Na oliwie podsmażyć pokrojoną w słupki paprykę czerwoną, drobno posiekana papryczkę chili i 2 ząbki czosnku, wlać szklankę wody, dodać koncentrat pomidorowy, włożyć flaczki i dusić do miękkości. Następnie dodać pokrojony w cienkie plasterki czosnek, kminek, przyprawić do smaku sola i pieprzem. Podawać z pieczywem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Super smak.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !