Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek marynowany

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek 1 kg
czosnek 5 ząbków
majeranek 1 łyżeczka
kmniek mielony 1 łyżeczka
jabłko 2 szt
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek marynowany

1 ząbek czosnku rozgnieść z solą i natrzeć boczek, oprószyć pieprzem i zostawić w lodówce do następnego dnia. Następnie pokroić pozostały czosnek i jabłka w plasterki. W boczku naciąć rowki, wcisnąć na przemian jabłka i boczek, posypać kminkiem i papryką, zawinąć szczelnie w folię aluminiową. Włożyć do nagrzanego piekarnika, piec w temp 180 stopni do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 04.10.2013 13:21
ale bym zjadła :)
Natalia/tubisiek 24.09.2012 20:25
dla mnie super!!
Motorek 17.05.2012 08:39
extra
Iwona51
Iwona51 09.11.2011 08:44
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak