Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 20 dag
śmietana 15 dag
cebula 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
mąka do obtoczenia
karp 75 filet

Przepis i sposób przygotowania na: Karp z pieczarkami

Rybę pokroić w dzwonka, osolić, posypać pieprzem, obtoczyć w mące i smażyć na oleju na złoty kolor z obu stron. Usmażoną rybę przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na patelni usmażyć pieczarki z cebulą i wrzucić na rybę. Całość zalać gęstą śmietaną i włożyć do piekarnika na 10 min. Rybę należy wyciągną gdy śmietana wsiąknie całkowicie w karpia. Naczynie powinno być bez śladu śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak