Sposób przygotowania

Kartofle zetrzeć jak na placki kartoflane, odcisnąć nadmiar płynu. Na oliwie udusić czosnek, dodać pokrojone boczki i kiełbasę, podsmażyć. Cebulę pokroić w kostkę i dodać do mięsa, udusić lekko, doprawić papryką. Do masy kartoflanej dodać jajka, mąkę i sól z pieprzem, wymieszać, dodać smazonkę i wymieszać. Całość wyłozyć na blachę, na wierzchu ułożyć plasterki wędzonego boczku i piec w piekarniku o temp. 180 stopni 1,5 godziny. Podawać z dowolnymi dodatkami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Jak ja lubię te ziemniaczane babki!!!!!! gorzej z ich zrobieniem:(
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    piękno samo w sobie :o) Z ben-ką mamy podobne smaki :o) Moja babcia jeszcze kiedyś smarowała wierzch babki śmietaną, wtedy robiła się taka fajna skórka. A boczek był zawsze od spodu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    a ja sobie przyszłam z pracy do domu i była zrobiona, zrobiłam więc zdjęcie, a potem była konsumpcja;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    amakowicie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Stenka

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    matesko

    bardzo dobra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !