Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 1 kg
podgardle 1 kg
wątróbki drobiowe 1 kg
słonina 100 g
cebula 2 szt
jajko 3 szt
bułka czerstwa 2 szt
sól
pieprz
majeranek
gałka muszkatołowa starta
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
warzywa

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet

Mięso zmielić. Podgardle ugotować z przyprawami i cebulą. Do wody wkładamy wątróbki i gotujemy 3 minuty. Studzimy i mielimy 3 razy. W wywarze moczymy bułki. Mięso, podgardle i wątróbki wyrabiamy z odciśniętymi bułkami, przyprawiamy i zmielonymi warzywami (ugotowane - marchew, pietruszka, seler, pieczarki) na jednolitą masę. Piec 1 godz w 190 stop. Na wierzchu ułożyć kawałki słoniny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mirka-Ludomila 15.03.2011 16:13
super
aguus 23.02.2011 13:43
uwielbiam pasztety \"domowej roboty\":)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak