Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka jajeczna

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka pokrojona w kostkę 200 g
kiełbasa pokrojona w kostkę 200 g
smalec 1 łyżeczka
chrzan 1 korzeń
boczek wędzony 200 g
jajko ugotowane na twardo 6 pokrojone w ćwiartki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka jajeczna

Na patelni rozgrzewamy smalec, wrzucamy pokrojone wędliny i podsmażamy na małym ogniu, mieszając. Jajka dodajemy do wędlin, mieszamy i chwilę smażymy. Na tarce o dużych oczkach ścieramy chrzan, posypujemy zapiekankę i mieszamy. Patelnię przykryć i dusić 1 minutę. Zapiekankę podawać gorącą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 23.01.2012 22:18
ciekawa
SyMiki 10.12.2011 18:05
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak