Sposób przygotowania

Zalewa
wszystkie składniki zalewy wymieszać. Boczek podzielić na 3 kawałki, natrzeć boczek. Włożyć boczek do miski skórą do góry, obciążyć talerzem i czymś ciężkim. Włożyć do lodówki na 5 dni. Pierwszego dnia nalać tyle wody by boczek był cały zakryty. Co 2 dni przewracać. Boczek opłukać, osuszyć, oprószyć pieprzem i majerankiem. Zwijamy i obwiązujemy. Piec 1,5 godz, w 170 stop

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    domowy ,pychaaa
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    ale mi zrobiłaś smaka, aż ślinka cieknie!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !