Sposób przygotowania

Grzyby pokruszyć, namoczyć w 2 szkl wody na 2 godziny, następnie dodać pokrojone ziemniaki, gotować około 15-20 minut. W 2 szkl zimnej wody rozmieszać żurek z torebki, połączyć z gotującymi się grzybami i ziemniakami, dodać posiekany czosnek i majeranek gotować jeszcze około 5 minut. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać okraszony stopionym boczkiem.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    chętnie skorzystam z tego przepisu
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Bardzo apetycznie wygląda.
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    już dawno nie jadłam
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    uwialbiam taki żurek jest przepyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !