Sposób przygotowania

Jajka wybić do miski, dodać cukier i cukier waniliowy. W garnku zagotować wodę, miskę położyć na garnku z gotującą się wodą i ubijać aż brzegi zaczną obsychać. Następnie zdjąć z garnka i ubijać do ostudzenia. 1/3 masy jajecznej odłożyć. Do pozostałej wsypać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną folią , posmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 170 stopni na jasnozłoty kolor. Po upieczeniu jeszcze ciepły zwinąć w ściereczce w rulon. Masło rozetrzeć w misce dodając pozostałą masę jajeczną i aromat. Czekoladę rozpuścić, dodać kakao, wymieszać, połączyć z masą. Przyprawić do smaku spirytusem. Ze ściereczki rozwinąć biszkopt, skropić wodą, posmarować masą, ułożyć powidła lub galaretkę i ponownie zwinąć roladę. Wstawić do lodówki, wystudzić. Ozdobić według uznania.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    piękna rolada;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    bardzo fajna rolada
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne ciasto
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Musi być pyszna.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    bardzo smaczna :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !