Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z pierniczkami.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 10 dag
jaja 6 szt
cukier 1 szkl
budyń śmietankowy 1 op
kawa rozpuszczalna 1 łyżka
pierniczki nadziewane w czekoladzie dag
ser biały 1 (mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z pierniczkami.

Łyżkę kawy rozpuszczalnej zalać jedną łyżką gorącej wody.
Masło,żółtka,napar z kawy,cukier puder utrzeć,dodać ser i grysik wymieszany z budyniem Białka ubić ze szczyptą soli i dodać do masy serowej,wszystko wymieszać.
Tortownicę o średnicy 25 cm.wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą .
Połowę masy serowej wyłożyć do tortownicy,poukładać pierniczki,przykryć pozostałym serem. Piec około 50 minut w temperaturze 190 stopni. Po upieczeniu nie wyciągać ciasta z piekarnika przez godzinę. Po ostygnięciu polać sernik polewą kawową.
Polewa kawowa:
100g. czekolady mlecznej roztopić w kąpieli wodnej z 3 łyżkami wody i 0,5 łyżeczką kawy rozpuszczalnej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 24.02.2011 12:01
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak