Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekana biała kapusta

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kapusta 1,5 kg
marchew 2 szt
cebula 1 szt
tłuszcz
kwaśna śmietana 1 szkl
Przyprawa uniwersalna kucharek., sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekana biała kapusta

Kapustę pokroić, ugotować (nie powinna być zbyt miękka), odlać wodę. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Pokrojoną cebulę i tartą marchew wyłożyć na rozgrzany tłuszcz i podsmażyć przez ok 5 min. Dodać do kapusty, wymieszać, stopniowo dodając śmietanę (uważać, aby się nie ścielą). Doprawić solą, pieprzem i Vegetą. Włożyć do piekarnika, zapiekać przez ok 1/2 godziny w temp. 150 stopni C

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madagaskar 01.01.2011 22:13
pycha
buksiak12 04.09.2010 13:07
super
buksiak12 04.09.2010 13:07
super
buksiak12 04.09.2010 13:07
super
Dorota71 04.09.2010 08:54
to musi być pyszne
Dorota71 04.09.2010 08:54
to musi być pyszne
Dorota71 04.09.2010 08:54
to musi być pyszne
Emilia22 04.09.2010 08:15
ciekawy przepis
Emilia22 04.09.2010 08:15
ciekawy przepis
Emilia22 04.09.2010 08:15
ciekawy przepis
noculos 26.07.2010 12:08
Proste, szybkie i wszystkim smakuje
noculos 26.07.2010 12:08
Proste, szybkie i wszystkim smakuje
noculos 26.07.2010 12:08
Proste, szybkie i wszystkim smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak