Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Błękitna delicja.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5 szt
cukier 1 szkl
mąka 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olej 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Błękitna delicja.

Ubić pianę z białek dodać cukier, następnie żółtka,oleja na koniec mąkę z proszkiem do pieczenia.Piec około 30 minut w temp: 180\' C.Ciasto na blachę o wymiarach 25 x 30 cm.


MASA:
50 dag serka homogenizowanego waniliowego,
2 galaretki niebieskie ( rozpuścić w 2 szklankach wody gorącej ),
Serek waniliowy wymieszać z rozpuszczoną galaretką.Wylać na biszkopt.


MASA:
1 opakowania Śnieżki,
1 szklanka mleka,
1 galaretka niebieska ( rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody ),
1 opakowanie perełek niebiesko - białych,
Śnieżkę ubić z mlekiem, na koniec dodać tężejącą galaretkę.Wymieszać i wyłożyć na masę pierwszą. Posypać perełkami.

WIERZCH:
1 galaretka niebieska ( rozpuszczona w 1,5 szklanki wody ),
Galaretkę wylać na wierzch ciasta - na perełki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak