Sposób przygotowania

Ubić pianę z białek dodać cukier, następnie żółtka,oleja na koniec mąkę z proszkiem do pieczenia.Piec około 30 minut w temp: 180\' C.Ciasto na blachę o wymiarach 25 x 30 cm.


MASA:
50 dag serka homogenizowanego waniliowego,
2 galaretki niebieskie ( rozpuścić w 2 szklankach wody gorącej ),
Serek waniliowy wymieszać z rozpuszczoną galaretką.Wylać na biszkopt.


MASA:
1 opakowania Śnieżki,
1 szklanka mleka,
1 galaretka niebieska ( rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody ),
1 opakowanie perełek niebiesko - białych,
Śnieżkę ubić z mlekiem, na koniec dodać tężejącą galaretkę.Wymieszać i wyłożyć na masę pierwszą. Posypać perełkami.

WIERZCH:
1 galaretka niebieska ( rozpuszczona w 1,5 szklanki wody ),
Galaretkę wylać na wierzch ciasta - na perełki.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !