Sposób przygotowania

Zielone ,twarde pomidory pokroic w plasterki ,usunac w miare mozliwosci pestki.
Poukładać pomidory w koszyczku naczynia do gotowania na parze lub na sicie i gotowac minute zanurzone we wrzacej wodzie ,po czym wyjac i odcedzic.
Cukier zalać wodą ,dodać cukier waniliowy i ugotowac syrop, wlać kilka kropel olejku.
Do wrzącego syropu włożyć obgotowane pomidory i smażyć na niewielkim ogniu, często mieszać. Smażyć dotąd aż pomidory staną się przezroczyste.Wówczas przełożyć gotującą się konfiture do przygotowanych słoików. Słoiki starannie zakręcić.

Komentarze

  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    ciekawy..

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !