Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kostkę, natrzeć rozgniecionym czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem, odłożyć na 1 godzinę. Następnie mięso włożyć do garnka, wlać 2 szkl wody, dodać utarte na tarce o dużych otworach warzywa, posiekany por i dusić pod przykryciem do miękkości. Z masła i mąki zrobić jasną zasmażkę, połączyć z ugotowanym mięsem, zagotować. Wsypać groszek konserwowy, tymianek, wymieszać, przyprawić do smaku. Podawać z kaszą lub ryżem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Dla mnie bomba
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam potrawki.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna potrawka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !