Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Botwina

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

botwina 5-6 szt
szczypiorek 1 szt
koper ogrodowy 1 szt
woda 1 szkl
Kwas cytrynowy Prymat 1 łyżeczki
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Botwina

1. botwinę szczypior koperek umyć osaczyć i pokroić wymieszać
2. zagotować wodę z kwaskiem cytrynowym ( jeśli jest bardzo kwaśna odlać trochę i dolać wody)
3. wrzucić mieszaninę z pkt 1 do zalewy. dosolić do smaku
4. zagotować kilka chwil mieszając
5. gorącą wkładać do słoików
6. pasteryzować ok 30 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak