Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 2 kg
cebula 1 kg
pieczarki 1,5 kg
woda 5 szkl
ocet 3/4 szkl
cukier 4-5 łyżki
sól 2 łyżki
ziele angielskie 10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka z pieczarkami

1. paprykę i cebulę pokroić i posolić, odstawić na 2 godziny
2. zrobić zalewę
3. paprykę pokroić w paseczki sparzyć osoloną wodą (wodę odlać)
4. Pieczarki pokroić w paseczki i gotować 10 min w dobrze osolonej wodzie
5. zrobić zalewę zagotować ją dodać do niej pieczarki paprykę i pokrojoną w piórka cebulę
6. gotować 10 min
7. włożyć do słoików do każdego słoika dać ząbek czosnku (mały) i łyżkę oliwy
8. pasteryzować 5 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak