Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak na wywarze z wędzonki.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 6 sztuk
włoszczyzna
cebula 2 sztuki
kiełbasa 1 laska
wywar z wędzonki 1,5 l
Sól, pieprz, majeranek
kapusta biała 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak na wywarze z wędzonki.

Kapustę siekamy i gotujemy do miękkości. Oddzielnie gotujemy w wywarze z wędzonki pokrojone w kostkę ziemniaki, włoszczyznę (można użyć też mrożonki do zup - ok. pół opakowania). Kiedy warzywa będą miękkie dodajemy ugotowaną kapustę - jeśli zupa jest mało kwaśna można dolać wodę, w której kapusta była gotowana. Cebule i kiełbasę kroimy w kostkę i smażymy - dodajemy do zupy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, majerankiem lub innymi ulubionymi przyprawami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 30.01.2012 15:24
pycha
magduś83 18.10.2011 18:06
lubię taki kapuśniaczek
smakoszek 05.08.2011 12:27
pyszna
Mariusz10 21.04.2011 22:39
lubię kapuśniak
Misiek1 07.04.2011 12:21
musi być bardzo smaczny:)
monika154 30.03.2011 19:11
pyszne
Olaa 16.03.2011 12:47
smaczne
aginaa 14.03.2011 21:12
fajne
MAR3STA 14.03.2011 14:50
smaczny!
Tahitha 14.03.2011 11:53
Pychota !!!
aginaa 07.03.2011 12:56
pyszny
Krystyna32 02.03.2011 14:40
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak