Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanki z pieczarkami i szynką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułki 3 szt
pieczarki 30 dga
szynka 6 plastrów
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
masło 1 łyżka
olej 1 łyżka
ketchup do smaku
ser żółty 10 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanki z pieczarkami i szynką

W rondelku rozgrzać olej, dodać posiekaną cebulę i lekko zrumienić. Następnie wsypać pokrojone pieczarki i smażyć około 10 minut. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Bułki przekroić na pół, posmarować masłem, położyć po plasterku szynki, nałożyć pieczarki i posypać tartym serem. Włożyć do nagrzanego piekarnika, zapiec. Podawać gorące polane ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 19.09.2013 20:25
Lubię domowe zapiekanki.
olkaaa 07.03.2013 07:46
ależ ja ich dawno nie robiłam
romanrafal
romanrafal 09.12.2012 09:01
smaczna zapiekanka
Rybciia 24.05.2012 23:58
pycha
Monika193
Monika193 04.12.2011 09:48
bardzo często robię, są pyszne!
Wacław 02.10.2011 10:17
pyszna,apetyczna !
Iwona51
Iwona51 28.08.2011 11:32
pycha
Ania67 02.04.2011 17:52
wyglądają zachęcająco:)
ewasylwia 22.02.2011 14:19
szybkie proste i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak