Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Owocowy deser

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czereśnie 2 szkl
śmietana kremówka 1 szkl
mleko 2 szkl
budyń waniliowy 1 szt
cukier puder 2 łyżki
laska wanilii 1 szt
brzoskwinie w puszce 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Owocowy deser

W ½ szkl zimnego mleka rozmieszać budyń. Resztę mleka razem z laską wanilii zagotować, wlać rozmieszany proszek budyniowy i ugotować, wyjąć laskę wanilii, budyń ostudzić. Śmietankę z cukrem pudrem ubić, dodać połowę zimnego budyniu, wymieszać. Do salaterek włożyć po łyżce śmietanki z budyniem, wydrylowane czereśnie i pokrojone w kostkę brzoskwinie, zalać budyniem. Udekorować pozostałą bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 11.06.2013 13:56
Musi być pyszny.
olkaaa 07.03.2013 07:43
uwielbiam takie
Motorek 02.05.2012 13:51
smaczny
Iwona51
Iwona51 13.01.2012 00:10
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak