Sposób przygotowania

Przygotowujemy ciasto.Szklankę wody zagotować z margaryną dodajemy 1 szklankę mąki i dokładnie rozrabiamy.Następnie miksujemy dodawając kolejno 5 całych jajek.Ciasto dzielimy na dwie części.Pieczemy 30 min w temperaturze 230 st.Przygotowanie kremu.Gotujemy 1 szklankę mleka z 2 łyżkami cukru.Pozostałe pół szklanki mleka mieszamy z mąką ziemniaczaną i żółtkiem,mieszając wlewamy do gotującego się mleka.Po ostygnięciu powstały budyń zmiksować z kostką margaryny i dodać zapach waniliowy.Upieczone dwa plastry ciasta przekładamy kremem,można posypać cukrem pudrem.Można kupić krem karpatkę ale robiony jest lepszy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    Super ciasto do kawy.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Marta98

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !