Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

LEON

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szkl
miód 2 łyżeczki
margaryna 0,5 szt
jaja 1 szt
cukier 0,5 szkl
śmietana 2 łyżki
galaretka 2 szt
jabłka 5 szt
Biszkopt 1 szt
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: LEON

1. ciasto miodownik:
2. z mąki miodu margaryny jajka cukru śmietany i sody zrobić ciasto
3. podzielić na 2 części upiec w gorącym piekarniku ok 10 min
4. Krem-
5. Budyń waniliowy ugotować i wystudzić
6. margaryna+ wystudzony budyń utrzeć na masę
7. galaretki rozpuścić osobno w 1 szklance wody (osobno)
8. jabłka obrać sparzyć w wodzie i pokroić w kostkę
9. Ułożyć wg kolejności: miodownik, krem galaretka z jabłkiem, krem , biszkopt, krem, druga galaretka z jabłkiem, krem, miodownik, polewa

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak