Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z ryby zapiekane z warzywami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z ryby 1/2 kg
pomidory 1/2 kg
papryka 1 szt
cebula czerwona 1 szt
sok z cytryny 2 łyżki
masło 2 łyżki
wino białe wytrawne 1/4 szkl
koperek 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z ryby zapiekane z warzywami

Filety umyć, pokroić na kawałki, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny, odłożyć w chłodne miejsce. Paprykę pokroić w słupki, cebulę w piórka i podsmażyć na 1 łyżce rozgrzanego masła. Naczynie żaroodporne posmarować pozostałym masłem, włożyć paprykę z cebulą, ułożyć filety z ryby, oprószyć solą i pieprzem. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w plastry, obłożyć rybę i podlać winem. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 30 minut w temp 170 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 12.02.2014 21:07
przepyszna rybka miało być Przepraszam
kuklik 12.02.2014 21:06
przepyszny numerek
olkaaa 07.03.2013 07:42
bardzo fajne
IlonaAlbertos 18.09.2012 22:24
Pysznie i zdrowo.
Rybciia 21.05.2012 10:02
ale to musi być pyszne!!!
Monika193
Monika193 16.08.2011 23:58
pyszny
Monika193
Monika193 16.08.2011 23:58
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak