Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w warzywach

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledź 1 kg
marchew 0,5 kg
korzeń pietruszki 2-3 szt
seler 1 szt
por 2 szt
cebula 2 szt
olej 1/4 l
koncentrat pomidorowy 2 łyżka
ocet 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
ziele angielskie 3 szt
cukier 1 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w warzywach

1. Śledzie wymaczać , odlać wodę 3-4 razy
2. Podzielić na kawałki
3. Obrać warzywa pietruszkę i marchew , seler zetrzeć na grubej tarce . Cebulę i pora pokroić na plasterki.
4. Udusić warzywa na oleju. Marchew osobno , pietruszkę i seler razem , cebule i pory razem.
5. Gdy zmiękną dolać koncentrat pomidorowy i wymieszać wszystko.
6. Układać warstwami .
7. Jeść na 2 dzień .
8. zalewa: ocet, liście laurowe, ziele angielskie, cukier

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak