Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z fasolki szparagowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1/2 kg
ziemniaki 1/2 kg
cukinia 2 szt
marchew 4 szt
pomidor 4 szt
oliwa 4 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki
szczypiorek usiekany 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
kostka rosołowa 2 szt
śmietanka 4 łyżki
czosnek 4 ząbki
ser żółty 4 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z fasolki szparagowej

Ziemniaki i cukinię obrać, pokroić w kostkę. Fasolkę oczyścić z włókien, pokroić na kawałki. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych otworach. Ziemniaki, fasolkę i marchewkę włożyć do garnka, zalać 2 l wrzącej wody, dodać kostki rosołowe i gotować. Następnie dodać pokrojoną cukinię, gotować do miękkości. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać zmiażdżony czosnek i pokrojone w kostkę pomidory, podsmażyć, dodać do zupy, zagotować. Zdjąć z ognia, wsypać ser, dodać śmietanę, przyprawić do smaku, posypać zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 08.10.2012 14:54
bardzo lubię
oliwkowa
oliwkowa 23.07.2011 23:33
świetny przepis
suzana 22.02.2011 13:30
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak