Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniaczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
drożdże 10 dag
jajko 2 szt.
mleko 2 szklanki
cukier 0,5 szklanki
cukier waniliowy 2 łyżeczki
sól do smaku
kapusta kiszona 25 dag
boczek 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniaczki

Drożdże rozkruszy, połączyć z cukrem, dodać jajka i ubić. Do ubitej masy dodać letnie mleko, mąkę i sól. Dobrze wszystko wymieszać. Na końcu dodać olej.
Kapustę kiszoną przepłukać w zależności od kwaskowości, posiekać. Kapustę dusić około 30 minut, doprawiając do smaku solą i pieprzem. Po wystudzeniu kapusty można lepić kapuśniaczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 08.03.2013 21:35
Dobre jedzenie.
agogo2 25.02.2012 23:13
pyszne
agogo2 25.02.2012 23:13
pyszne
kanu83 19.02.2012 22:06
superrrr
Norgiusz 18.01.2012 07:57
super
Norgiusz 18.01.2012 07:57
super
Norgiusz 18.01.2012 07:57
super
owca441 05.03.2011 22:23
cukier waniliowy i kapusta kiszona dziwne połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak