Sposób przygotowania

Drożdże rozkruszy, połączyć z cukrem, dodać jajka i ubić. Do ubitej masy dodać letnie mleko, mąkę i sól. Dobrze wszystko wymieszać. Na końcu dodać olej.
Kapustę kiszoną przepłukać w zależności od kwaskowości, posiekać. Kapustę dusić około 30 minut, doprawiając do smaku solą i pieprzem. Po wystudzeniu kapusty można lepić kapuśniaczki.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    cukier waniliowy i kapusta kiszona dziwne połączenie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    superrrr
  • 1
    original
    Opublikowano

    agogo2

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    agogo2

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dobre jedzenie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !