Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makrela smażona panierowana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryby 4
mąka 4 łyżki
tłuszcz do smażenia
jaja 2
Bułka tarta klasyczna Prymat 7 łyżek
sól
pieprz
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Makrela smażona panierowana

Oczyszczone i wypatroszone makrele przekrajamy wzdłuż na połówki usuwając kręgosłup. Myjemy posypujemy przyprawami, skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy na pół godziny. Następnie oprószamy mąką, panierujemy w rozmąconych jajach i tartej bułce. Smażymy z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak