Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, pokroić w plasterki, oprószyć solą i pieprzem. Cebulę pokroić w piórka, marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych otworach. Kostkę rosołową rozpuścić w 1,5 szkl wrzącej wody. Naczynie żaroodporne posmarować masłem, włożyć ziemniaki, marchewkę i cebulę, oprószyć ziołami i zalać bulionem. Przykryć i włożyć do nagrzanego piekarnika na około 15 minut. Podawać z mięsem lub rybą.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    jeta72

    lubię takie dania warzywne;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    ja też bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    już dawno nie robiłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Apetyczne połączenie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !