Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek chrzanowy z wędzonką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt.
ziarna pieprzu 4 szt.
Żur w butelce 1|2 litr
kiełbasa 20 dag
szynka wędzona 15 dag.
jajko 4 szt
cebula 1 szt.
mąka 1 łyżki
czosnek 3 ząbki
chrzan 3 łyżek
majeranek 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
boczek 20 chudy

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek chrzanowy z wędzonką

WARZYWA ZALEWAMY LITREM WODY I WRZUCAMY PRZYPRAWY,GOTUJEMY WYWAR,UGOTOWANE WARZYWA WYJMUJEMY,A WKŁADAMY BOCZEK I OPIECZONĄ CEBULKĘ,GOTUJEMY 15 MIN NASTĘPNIE BOCZEK I CEBULKĘ WYJMUJEMY,WLEWAMY ŻUR DODAJEMY PRZECIŚNIĘTY PRZEZ PRASKĘ CZOSNEK,GOTUJEMY 10 MIN.MĄKĘ ROZPROWADZAMY NIE WIELKĄ ILOŚCIĄ LETNIEJ WODY,DODAJEMY ŚMIETANĘ HARTUJEMY,DODAJEMY PO ŁYŻCE ZUPĘ.WLEWAMY DO GARNKA.SZYNKĘ I BOCZEK Z KIEŁBASĄ KROIMY W KOSTKĘ JAJKA NA TWARDO KROIMY W ÓSEMKI,ROZKŁADAMY NA TALERZU I ZALEWAMY ŻUREM.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina45 22.02.2011 16:26
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak