Sposób przygotowania

Cytryny umyć w gorącej wodzie i ostudzić.Od spodu odkroić cienki plaster,aby owoce stabilnie stały.Z każdej cytryny odkroić wierzch i ostrożnie wybrać miąższ.Miąższ z dwóch owoców pokroić w bardzo drobną kostką usuwając pestki.Pokrojone cytryny wras z sokiem włożyć do garnka i wymieszać z cukrem.Nieco soku odlać i rosprowadzić z nim mąke, reszte zagotować,a następnie zaprawić mąką.Cytrusowy mus zagotować,przełożyć do miski,ostudzić.Śmietanę ubić z cukrem pudrem.Część odłożyć do przybrania deseru.Resztę w raz z jogurtem dodać do musu i wymieszać na kremową masę.Wydrążone owoce napełnić kremem i wstawićna 1 godzinę do lodówki.Przed podaniem przybrać bitą śmietaną i miętą

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    darek6

    Polecam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    darek6

    Polecam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    brygida

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zośka1

    super!!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zośka1

    super!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Bardzo fajne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !