Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem cytrynowo jogurtowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cytryna 8 szt.
cukier 50 g
mąka ziemniaczana 1 łyżka
śmietana kremówka 150 g
cukier puder 1/2 łyżki
jogurt waniliowy 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Krem cytrynowo jogurtowy

Cytryny umyć w gorącej wodzie i ostudzić.Od spodu odkroić cienki plaster,aby owoce stabilnie stały.Z każdej cytryny odkroić wierzch i ostrożnie wybrać miąższ.Miąższ z dwóch owoców pokroić w bardzo drobną kostką usuwając pestki.Pokrojone cytryny wras z sokiem włożyć do garnka i wymieszać z cukrem.Nieco soku odlać i rosprowadzić z nim mąke, reszte zagotować,a następnie zaprawić mąką.Cytrusowy mus zagotować,przełożyć do miski,ostudzić.Śmietanę ubić z cukrem pudrem.Część odłożyć do przybrania deseru.Resztę w raz z jogurtem dodać do musu i wymieszać na kremową masę.Wydrążone owoce napełnić kremem i wstawićna 1 godzinę do lodówki.Przed podaniem przybrać bitą śmietaną i miętą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 19.08.2011 12:09
Bardzo fajne :)
Zośka1 03.07.2010 12:16
super!!!
Zośka1 03.07.2010 12:16
super!!!
brygida 16.06.2010 22:27
fajne
darek6 06.06.2010 22:45
Polecam
darek6 06.06.2010 22:45
Polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak