Sposób przygotowania

Pól kilograma ziemniaków ugotować w osolonej wodzie. Drugą połowę zetrzeć na tarce, odcisnąć z wody w ściereczce. Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę. Gorące połączyć z ziemniakami surowymi i mąką ziemniaczaną, dokładnie wyrobić na jednolitą masę. Z ciasta formować okrągłe kluski, na środku robić małym palcem wgłębienie. Gotować w osolonej wodzie około 10 minut od zagotowania. Podawać z sosem, mięsem i surówką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    jeszcze takich nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajny pomysł na kluski.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !