Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane pieczarki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser żółty 15 dag
sól
pieprz
natka pietruszki
pieczarki 15 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane pieczarki

Z pieczarekodciąć nóżki i pokroić w drobną kostkę, kapelusze odłożyć. Cebulę obrać, posiekać. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć pokrojone pieczarki i cebulę, ostudzić. Natkę pietruszki drobno pokroić, ser zetrzeć na tarce. Wymieszać usmażone pieczarki z natką i serem, przyprawić do smaku. Kapelusze pieczarek napełnić farszem i ułożyć w natłuszczonej formie. Zapiekać w piekarniku do rozpuszczenia sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

annagebalska 08.04.2011 09:16
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak