Sposób przygotowania

Soję moczymy całą noc w wodzie, następnie odlewamy tą wodę- zalewamy świeżą i gotujemy do miękkości- odcedzamy i mielimy razem z podsmażoną cebulą oraz z namoczoną i odciśniętą kajzerką.
Dodajemy jajka, przyprawy, posiekane papryczki chili- mieszamy- dosypujemy tyle bułki tartej by uzyskać zwartą masę.
Do wrzątku wrzucamy kostki rosołowe.
Z masy sojowej formujemy pulpety, obtaczamy je w mące i wrzucamy do gotującego się bulionu.
Od wypłynięcia gotujemy około8-10 minut.
Wyśmienicie smakują z ostrym sosem pomidorowym.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    muszę spróbować :)))
  • 2
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    nigdy takich nie robiłam:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    magical66

    koniecznie muszę wypróbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super pomysł nie tylko dla wegetarian
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    smaczne i bardzo zdrowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    wyglądają zachęcająco, bardzo apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Smaczne!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    super, bardzo lubię pikantne potrawy a to świetnie się zapowiada więc muszę spróbować :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    iza15

    pyszny
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    pycha pulpety
  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karmel

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !