Sposób przygotowania

Mięso umyć, pokroić w plastry i rozbić tłuczkiem na cienkie płaty. Grzybki zamoczyć w małej ilości wody na kilka godzin, następnie ugotować razem z kapustą. Na patelni stopić pokrojoną w drobną kostkę słoninę, dodać posiekaną cebulę, zeszklić. Kapustę z grzybami posiekać, włożyć do cebuli i smażyć do odparowania wody. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi. Rozbite płaty mięsa oprószyć solą i pieprzem, posmarować chrzanem, położyć plasterek szynki i łyżkę kapusty. Zwijać w rulon, owinąć bawełnianą nitką. Zrumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym tłuszczu. Po upieczeniu przełożyć do rondla, podlać odrobiną gorącej wody i dusić do miękkości. Podawać z sosem, kluskami lub ziemniakami.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    piękne
  • 4
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Wyglądają rewelacyjnie i pewnie są bardzo smaczne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    ale przyrumienione, super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    doskonałe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    śliczne takie mięsko:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    dla mnie ,bomba,pycha !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    dla mnie ,bomba,pycha !
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    wyglądają kusząco
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne,przepyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo lubię
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    bardzo dobre :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !