Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z wędzonych szprotek

5.0
(52)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szprotki wędzone 30 dkg
jajko 2
majonez 2 łyżki
sól do smaku:
Pieprz ziołowy mielony Prymat
natka pietruszki 1/3 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z wędzonych szprotek

Szprotek używam do pasty takich na wagę a nie z puszki. Od rybek oderwać tylko łebki, resztę tuszki zmielić 2 razy. Wiem, że niektórzy nawet nie odrywają łebków, ale ja to robię natomiast nie usuwam kręgosłupa ani ogonka....Zmielić także ugotowane na twardo i obrane jajka. Do masy dodać posiekaną drobniutko natkę, majonez i przyprawić do smaku. Podawać jako pastę do chleba, grzanek, krakersów...

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pio_trek88 15.02.2013 10:04
ja przekrecilem 3 razy.. i bez pietruszki..:) WYSZLO WYSMIENITE>. POLECAM.
Misia90 27.08.2011 11:00
extra
Marysia 27.08.2011 10:44
super
Karolina69 27.08.2011 10:37
fajne
Tahitha 28.02.2011 17:06
Wygląda super !!!
novita26 26.02.2011 07:41
super
IZABELA29 24.02.2011 15:47
piękne kwiatuszki .
SmacznaPyza 23.02.2011 09:37
Iwa, jak zmielisz 2 razy to nie albo mnie nie przeszkadzają, ale znajomi też tak robię i chwalą pastę
iwa643 23.02.2011 08:21
a nie czuć tych kręgosłupów
Katarzyna/kate1980 22.02.2011 21:17
ślicznie wygląda
Agnieszka_B 22.02.2011 12:07
Nigdy nie robiłam takiej pasty, a muszę przyznać że wygląda bardzo zachęcająco:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak