Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

świderki z cielenciną i papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 25 dag
kotlety cielence 30 dag
mąka 1 łyżka
majeranek 1 łyżka
cebula 1 szt
strak czerwonej papryki
śmietana 2 łyżki
oliwa
Pieprz biały mielony Prymat
estragon
sól
wino białe wytrawne 50 ml
bulion drobiowy 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: świderki z cielenciną i papryką

Kotlety umyj, osusz, skrop z obu stron oliwą, oprósz solą, pieprzem, majerankiem i mąką odstaw na 1/2 godz. Papryki oczyść, pokrój w kostkę. Rozgrzej oliwę, zeszklij na niej posiekane cebule, dodaj paprykę, duś razem kilka minut. Świderki z cielęciną i papryką. Mięso pokrój na paski i obsmaż je na oliwie. Dodaj paprykę z cebulą, wlej wino i bulion, wymieszaj, doprowadź do wrzenia. Cały czas mieszając, duś, aż trochę odparuje. Połącz ze śmietaną podgrzej. Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Wymieszaj z mięsem, posyp estragonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 29.07.2011 14:02
fajne
Adamorek 24.01.2011 10:27
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak