Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe trufle w słoneczniku

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

smietana 18% 1 szklanka
czekolada gorzka
cukier puder 4 łyżki
masło 25 g
sucharki 1,5 szklanki
słonecznik łuskany

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe trufle w słoneczniku

najpierw zacznijmy od tego aby pokruszyć jak najdrobniej sucharki , ziarna słonecznika również możemy pokruszyć .Do nie wielkiego garnuszka wlewamy śmietanę , a w niej rozpuszczamy masełko, mieszamy .Następnie dodajemy połamaną czekoladę , też mieszamy i pokruszone sucharki i cukier puder , powinna wyjść gęsta masa i z tej masy formujemy kuleczki może być ciepła , bo wiadomo gorącej nie weżmiemy do rąk , a obtaczamy w ziarnach , odkładamy aby całkowicie przestygły i zimne wkładamy na 2 godziny do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 22.11.2011 12:08
mniam
Robert10 22.02.2011 15:52
podoba mi się
MAR3STA 22.02.2011 15:48
właśnie szukałam przepisu z ziarnami słonecznika, a tu jak znalazł;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak