Sposób przygotowania

W rondelku wytopić pokrojony w kostkę boczek, włożyć marchew i pietruszkę utarte na tarce o dużych otworach oraz posiekane pory. Smażyć ciągle mieszając około 10 minut. Następnie podlać 4 szkl wrzącej wody, dodać kostki bulionowe, pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować do miękkości. Pod koniec gotowania dodać pokrojoną w plasterki kiełbasę, zrumienioną na suchej patelni i rumianą zasmażkę z mąki i smalcu, majeranek. Zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i chrzanem. Zupę podawać posypaną natką pietruszki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ale apetycznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszna zupa,coś dla mnie !
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    chętnie spróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !