Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ziemniaczana z kielbasą i chrzanem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1/2 kg
kostka rosołowa 2 szt
kiełbasa cienka 20 dag
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
por 1 szt
smalec 2 łyzki
boczek wędzony 15 dag
chrzan tarty 1 łyzka
mąka 1 lyzka
Majeranek suszony Prymat 1 łyzka
sól do smaku
pieprz do smaku
Natka pietruszki suszona Prymat 1 lyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ziemniaczana z kielbasą i chrzanem

W rondelku wytopić pokrojony w kostkę boczek, włożyć marchew i pietruszkę utarte na tarce o dużych otworach oraz posiekane pory. Smażyć ciągle mieszając około 10 minut. Następnie podlać 4 szkl wrzącej wody, dodać kostki bulionowe, pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować do miękkości. Pod koniec gotowania dodać pokrojoną w plasterki kiełbasę, zrumienioną na suchej patelni i rumianą zasmażkę z mąki i smalcu, majeranek. Zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i chrzanem. Zupę podawać posypaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzanna_z 22.01.2012 13:54
chętnie spróbuję
Wacław 13.12.2011 08:35
pyszna zupa,coś dla mnie !
Iwona51
Iwona51 27.08.2011 09:45
ale apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak